Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Αυτοκτόνησε στην Άρτα

Μόνο ως αυτοκτονία μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος την εκτός έδρας ήττα της ομάδας μας από τον Αία Άρτας με σκορ 59-57, κάτι που σημαίνει και αποκλεισμό από την συνέχεια της διοργάνωσης.
Ισορροπημένο το πρώτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και την διαφορά να μην ξεπερνά τους 1-2 πόντους για καμία ομάδα.
Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τις άμυνες να έχουν κύριο λόγο καθώς δεν σημειώθηκε πόντος για σχεδόν 5 λεπτά. Τελικά η ομάδα μας κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με αέρα 3 πόντων η οποία μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη αν δεν χανόταν ένα εύκολο follow μετά από επιθετικό ριμπάουντ σε νεκρό χρόνο.
Με ένα 4-0 στην αρχή του β΄ ημιχρόνου η διαφορά πήγε στο +7 (18-25) αλλά η χαλαρότητα στην άμυνα επέτρεψε στην ομάδα της Άρτας να περάσει μπροστά με 45-42 (μετά το 13-12 του 10') χάρη σε ένα τυχερό 3ποντο (με ταμπλό) του Μπούγια στην λήξη των 24'', 30'' πριν το τέλος της περιόδου. Στην αμέσως επόμενη επίθεση με goal-foul του Γιαρτζά η ομάδα μας ισοφάρισε αλλά και πάλι ο Μπούγιας με σουτ πίσω από κέντρο έδωσε στην ομάδα του προβάδισμα 3 πόντων.
Η εξέλιξη αυτή δεν πτόησε καθόλου τους παίκτες μας, οι οποίοι γρήγορα ανέκτησαν την πρωτοπορία στο σκορ (50-52) την οποία και διατήρησαν (56-57) 2' πριν το τέλος όταν και ο Αίας ισοφάρισε 57-57 με 1/2 βολές του Ασπρούδη.
Στα τελευταία 2 λεπτά η ομάδα μας πραγματικά αυτοκτόνησε. 
Έχοντας σε αυτό το διάστημα 0/6 βολές ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο, δέχτηκε καλάθι 2 πόντων 54" πριν την λήξη. 
Στην αμέσως επόμενη επίθεση κερδίζει φάουλ ο Σεϊτανίδης αλλά αστοχεί και στις 2 βολές , 33" πριν το τέλος.
Ακολουθεί εκπληκτική αμυντική προσπάθεια που αναγκάζει τον αντίπαλο σε κακή προσπάθεια, κερδίζουμε το ριμπάουντ coast to coast του Σεϊτανίδη που αστοχεί, επιθετικό ριμπάουντ του Λύγδα αστοχεί και αυτός....
Έτσι γράφτηκε το τελικό 59-57 που χάρισε την πρόκριση στον Αία Άρτας και σκόρπισε απογοήτευση στους παίκτες, προπονητές αλλά και στους φίλους της ομάδας που ταξίδεψαν από το Αγρίνιο στην Άρτα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.
Για άλλο ένα παιχνίδι όλα τα παιδιά έδωσαν και την ψυχή τους για την νίκη. Έπαιξαν εξαιρετική άμυνα στα ατού του αντιπάλου, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις επαφές κερδίζοντας πολλά φάουλ αλλά το τραγικό ποσοστό των 13/38 βολών ήταν καθοριστικό στην εξέλιξη του παιχνιδιού.
Διακριθέντες για την ομάδα μας οι Ρηγογιάννης, Κοσμάς, Ζαμπάρας και Σεϊτανίδης.

Δεκάλεπτα: 13-12, 5-9, 30-24, 11-12

ΦΙ.ΜΠΑ. Πήγασος: Ρηγογιάννης 14(3), Τσιαμάκης 3, Κοσμάς 11, Σεϊτανίδης 9(1), Πατούλας 2, Γιαρτζάς 3, Μπαρμπάκης, Βαγενάς, Ζαμπάρας 9(1), Μπουλούμπασης, Λύγδας 3, Τσαπέπας 3.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *