Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Θ Ρ Ι Α Μ Β Ο Σ για τις Κορασίδες

Άλλη μια τεράστια επιτυχία για την ομάδα των Κορασίδων. Τα κορίτσια του Δ. Ρηγογιάννη κάνοντας ακόμη μία υπέρβαση επικράτησαν της ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα  στο ουδέτερο γήπεδο του ΔΑΚ Άρτας με σκορ 57-53 και προκρίθηκαν στον Τελικό του Πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσουν την νικήτρια του ζευγαριού Νίκη Λευκάδας - Νικόπολη Πρέβεζας.
Ήταν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, στο οποίο όλα τα κορίτσια (οι περισσότερες  εκ των οποίων γεννημένες το 2001 και 2002 αλλά και πιο μικρές) κατέθεσαν ψυχή και έδωσαν το 101% των δυνάμεών τους, όπως καθ' όλη την διάρκεια του φετινού ταξιδιού, είτε έπαιζαν 40 λεπτά είτε ακόμη και καθόλου αλλά παρείχαν αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη στις συμπαίκτριές τους που ήταν στο παρκέ.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει ισόπαλο (13-13).
Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν για την ομάδα μας πραγματικά εκπληκτικό. Με πίεση σε όλο το γήπεδο και άμυνα για σεμινάριο ήρθε το επιμέρους σκορ δεκαλέπτου 20-6 που έστειλε τα κορίτσια στα αποδυτήρια προηγούμενες με +14 και την ψυχολογία τους στα ύψη.
Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα των Ιωαννίνων μπήκε πιο δυνατά, πίεσε αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει την διαφορά στους 12.
Η τελική αντεπίθεση του ΠΑΣ Γιάννινα στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πιο αποτελεσματική, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής αλλά η ψυχραιμία των Τασούλη και Πολύζου από την γραμμή των ελευθέρων βολών στο τελευταίο συγκλονιστικό λεπτό του παιχνιδιού έδινε συνέχεια στην ομάδα μας διαφορά ασφαλείας.
Έτσι ήρθε το τελικό 57-53 που έστειλε στα ουράνια αθλήτριες, προπονητές αλλά και τους γονείς, των κοριτσιών, που για άλλο ένα εκτός έδρας παιχνίδι ακολούθησαν την ομάδα και στάθηκαν δίπλα στα εκπληκτικά κορίτσια.τους.
Διακριθείσες ήταν ΟΛΕΣ όσες αγωνίστηκαν. Η Τασούλη ήταν ασταμάτητη, οι Πολύζου και Κατερινοπούλου κινήθηκαν στα γνωστά υψηλά στάνταρ απόδοσης, η Σταθογιάννη τα πήγε περίφημα απέναντι σε μια πιο σωματώδη και ψηλή αντίπαλο μαζεύοντας πολλά ριμπαόυντ και μοιράζοντας 4 τάπες, η Καραγκούνη έπαιξε τραυματίας και προσέφερε τα μέγιστα και οι Μπακή, Καραπιπέρη, Μπλαχούρα είχαν και αυτές σπουδαία αμυντική συνεισφορά συμβάλλοντας έτσι στην μεγάλη επιτυχία.

Δεκάλεπτα: 13-13, 20-6, 13-15, 11-17.

ΦΙ.ΜΠΑ. Πήγασος (Ρηγογιάννης) Μπακή Α. 1, Πολύζου 12, Καραπιπέρη, Τασούλη 25, Μπλαχούρα Α., Καραγκούνη 5, Σταθογιάννη 2, Μπακή Ν., Μπλαχούρα Σ., Σαμψώνα, Πιστιόλα, Τσίπη, Κατερινιπούλου 12, Τσαμπάζη.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *