Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΟΙ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

Τεράστια επιτυχία για την ομαδα των Κορααίδων του συλλόγου μας, καθώς επιβληθηκαν στον τελικο του Θρυλου Ιωαννίνων με 65-46 και στέφθηκαν πρωταθλητριες ΕΣΚΑΒΔΕ.
Σ΄ ένα παιχνίδι που από το πρώτο λεπτό έδειξε ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό, οι παίκτριες του Πήγασου ανέλαβαν πρωτοβουλία και με συνεχές σκοράρισμα εκτόξευσαν τη διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο σε 23-4. Με συνεχές πρεσάρισμα σε όλο το γήπεδο δεν επέτρεψαν στις παίκτριες του Θρύλου Ιωαννίνων και ιδιαίτερα στην Πάφη Ε. να κάνουν το παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα η διαφορά να διαμορφωθεί σε αυτά τα επίπεδα.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Θρύλος αντέδρασε και με επιμέρους σκορ 10-20 έκλεισε το ημίχρονο με 33-24.
Αυτό αφύπνισε τις παίκτριες της ομάδας μας που με προσαρμοσμένη άμυνα πάνω στην Πάφη και με σκόρερ κυρίως την Τασούλη (η οποία συνέχισε το σκοράρισμα παίρνοντας την σκυτάλη από τον ημιτελικό), την Παπαροϊδάμη Δ. που με περίτεχνες ενέργειες δημιουργούσε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, αλλά και τις Κατερινοπούλου, Σταθογιάννη, διαμόρφωσαν επί μέρους σκορ 19-10 και επανέφεραν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό.
Καθοριστική σε αυτό το δεκάλεπτο η αμυντική προσφορά των Πιστιόλα _Λιάπη που περιόρισαν την καλύτερη παίκτρια του Θρύλου.
Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε κυρίως διαδικαστικό χαρακτήρα ώστε να διαμορφωθεί το τελικό σκορ 65-46
Καμία από την ομάδα μας δεν υστέρησε, κορυφαίες όμως η Τασούλη με 28 πόντους (πρώτη σκόρερ του τουρνουά), Παπαροϊδάμη με 18, Κατερινοπούλου με 8 πόντους και σημαντικές επιθετικές ανάσες στην ομάδα, Σταθογιάννη με πολλά ρημπάουντ και 5 πόντους, Λιάπη με 2 πόντους και μεγάλη προσφορά σε όλους τους τομείς (καθοδήγηση- άμυνα- γρήγορη επίθεση). Τέλος θα πρέπει να εξάρουμε την προσφορά εκείνων των παικτριών που μπορεί να μην φαίνεται από τους αριθμούς στο φύλλο αγώνα, είναι όμως καθοριστική για την έκβαση του αγώνα. Έτσι η ταχύτητα και το επιθετικό θράσος της Μπλαχούρα με 2 πόντους, η δυναμικότητα και η αμυντική διάθεση της Μπακή με 2 πόντους και η πολυεπίπεδη προσφορά της Πιστιόλα, συντέλεσαν στην τελική νίκη.
Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια και κυρίως σε αυτά που παρότι είχαν λιγότερο χρόνο συμμετοχής εμψύχωναν την ομάδα από τον πάγκο και έδειχναν στην πράξη ότι το «εμείς» είναι σημαντικότερο από το «εγώ».
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα προκριματικά του Πανελλήνιου πρωταθλήματος
ΦΙΜΠΑ-ΠΗΓΑΣΟΣ (Ρηγογιάννης _ Ναούμης) Ψειμάδα, Μπακή, Λιάπη Β, Τασούλη, Παπαροϊδάμη Δ, Πιστιόλα, Σταθογιάννη, Βλάχου, Μπλαχούρα Σ, Κατερινοπούλου, Τσίπη, Καραπιπέρη, Λιάπη Δ, Παπαροϊδάμη Ε, Μπλαχούρα Α.
ΘΡΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Ντούγιας - Μπετζεβέγκης) Ζήνα 2 , Γούκου 2, Βήκα, Παππά, Πάφη 26, Στράτου 6, Καρασάββα 8, Ντούγια, Σιχλιμοίρη, Φατούρου 2, Τασιούλα   

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *