Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Β΄ ΦΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:Το πρώτο μεγάλο βήμα.

Το πρώτο και ίσως το πιο σημαντικό βήμα από τις Κορασίδες του Φί,ΜΠΑ - ΠΗΓΑΣΟΣ, μετά τη νίκη τους επί των Κορασίδων του ΑΦΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ Αγ. Γεωργίου. Μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα οι κοπέλες μας επικράτησαν του άξιου αντιπάλου τους με 58 - 54.
Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ είχε τον έλεγχο του 1ου ημιχρόνου στο οποίο και προηγήθηκε με 22 - 31. Στο πρώτο 10΄ λεπτο οι παίκτριες του ΑΦΣ δημιούργησαν μια διαφορά 11 πόντων (11-22), καθώς ανταποκρίθηκαν θετικά στην πίεση των αντιπάλων τους σημειώνοντας εύκολα καλάθια. Στο 2ο δεκάλεπτο διατήρησαν την υπεροχή, αλλά οι παίκτριές μας άρχισαν να ξεπερνούν το αρχικό άγχος τους μειώνοντας τη διαφορά και ισορροπώντας το ρυθμό του αγώνα. Στο 2ο ημίχρονο πολύ σύντομα ξεκίνησε η ανατροπή. Στα πρώτα 2 λεπτά του 3ου δεκαλέπτου μειώθηκε η διαφορά στον ένα πόντο, σκορ 30-31. Παρόλο το time - out που ζήτησε ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ, για να ηρεμήσει τις παίκτριες του, τα πράγματα δεν άλλαξαν καθώς με γρήγορο κλέψιμο ο ΠΗΓΑΣΟΣ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ πετυχαίνοντας το 32-31. Από εκείνη τη στιγμή και μετά οι κορασίδες του ΚΕΡΑΥΝΟΥ δεν μπόρεσαν να ξαναπεράσουν μπροστά στο σκορ. Το 4ο δεκάλεπτο ήταν πραγματικά συγκλονιστικό καθώς ο ΠΗΓΑΣΟΣ διατηρούσε μια εύθραυστη διαφορά 2 - 3 πόντων στο μεγαλύτερο μέρος του. Το τέλος ήταν και το πιο αντιπροσωπευτικό της αξίας και των δύο ομάδων, καθώς ο ΠΗΓΑΣΟΣ 2΄ λεπτά πριν το τέλος προηγήθηκε με 8 πόντους διαφορά και με δύο διαδοχικά τρίποντα ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ μείωσε το σκορ στους 2 πόντους. Εκεί μίλησε η ψυχραιμία των παικτριών μας που με διαδοχικές ελ. βολές (Μπλαχούρα) διατήρησαν την ασφαλή διαφορά που χάρισε τη πρώτη νίκη της ομάδας σε αυτούς τους προκριματικούς αγώνες.
Πολύτιμη η απόδοση για μια ακόμη φορά της Τασούλη που σημείωσε 30 πόντους, ενώ η τραυματισμένη Παπαροϊδάμη Δέσποινα με την καλή της άμυνα και τα κρίσιμα καλάθια της βοήθησε στην επιτυχία μας. Η Λιάπη Βάλια με αυτοπεποίθηση οργάνωσε μαζί με τις Μπλαχούρα και Κατερινοπούλου τις επιθέσεις της ομάδας μας. Τέλος, χρήσιμη η παρουσία των Πιστιόλα, Πέτροβας και Βλάχου που βοήθησαν όταν η ομάδα τις χρειάστηκε.
Φί.ΜΠΑ - ΠΗΓΑΣΟΣ: 
Προπονητές: Ρηγογιάννης Δημήτριος - Γιαρτζάς Παναγιώτης.
Τασούλη 30, Παπαροϊδάμη Δ. 12 (1), Λιάπη Β. 6, Κατερινοπούλου 4, Μπλαχούρα 4, Πέτροβα 2, Πιστιόλα, Βλάχου, Παπαροϊδάμη Ε., Λιάπη Δ., Μπακή, Παπαθανασίου.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *