Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Νίκη με ανατροπή

Σε ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς ο ΦΙ.ΜΠΑ. Πήγασος επικράτησε εκτός έδρας του Α.Σ. Λέων Μεσολογγίου με σκορ 71-76 και σημείωσε την πρώτη νίκη στο Πρωτάθλημα.
Ο αγώνας όμως δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για την ομάδα του Δ. Ρηγογιάννη. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι την κακή αμυντική συμπεριφορά των παικτών της ομάδα μας διατηρούσαν από την αρχή ένα προβάδισμα 5-6 πόντων και το οποίο κατάφεραν να αυξήσουν ως το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (19-11).
Το ίδιο σκηνικό επικράτησε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η άμυνα "έμπαζε", οι επιλογές στην επίθεση ήταν βιαστικές και έξω από τα συστήματα της ομάδας με αποτέλεσμα να επκρατεί εκνευρισμός και γενικά μια κάκιστη εικόνα. Έτσι οδηγηθήκαμε στο ημίχρονο με την διαφορά στο -17 (42-25)
Όλα αυτά όμως άλλαξαν άρδην στο δεύτερο ημίχρονο. 
Οι φωνές του Δ. Ρηγογιάννη στην ανάπαυλα αφύπνισαν άπαντες και η ομάδα μπήκε αποφασισμένη να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. 
Με zone-press σε όλο το γήπεδο και με μπροστάρη τον κορυφαίο του γηπέδου Ζαμπάρα και τους Σεϊτανίδη, Βατίστα και Κωστακιώτη να βρίσκουν επαφή με το καλάθι η ομάδα μας κάνοντας ένα εκπληκτικό σερί 0-19 πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο 27' με 42-44. Στο σημείο εκείνο 3 διαδοχικά τρίποντα του αντιπάλου εκτοξεύουν και πάλι την διαδορά στους 7 (51-44) και το δεκάλεπτο έκλεισε τελικά με σκορ 53-48.
Με την αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου η ομάδα μας κατάφερε γρηγορα να ισοφαρίσει το σκορ και από το σημείο εκείνο το παιχνίδι ήταν πραγματικά αμφίρροπο με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια. 
29'' πριν το τέλος και ενώ το σκορ ήταν 63-63 μετά από άστοχο σουτ του Ζαμπάρα ο Σεϊτανίδης κερδίζει επιθετικό ριμπάουντ και αστοχεί εκ νέου, το ριμπάουντ διεκδικεί ο Βατίστας αλλά οι διαιτητές σφυρίζουν τζαμπολ και η κατοχή είναι για την ομάδα του Μεσολογγίου με 19'' να απομένουν. Καλή άμυνα και το παιχίδι οδηγείται σε παράταση.
Στο πεντάλεπτο της παράτασης ένα καλάθι από κλέψιμο του Σεϊτανίδη και ένα σουτ 3 πόντων του Κωστακιώτη δίνουν προβάδισμα 5 πόντων (63-68) στην ομάδα μας το οποίο κατάφερε να διατηρήσει ως το τέλος του αγώνα παρά την πίεση αντιπάλων και εξέδρας.
Κορυφαίος για την ομάδα μας ο φορμαρισμένος Ζαμπάρας (κινήθηκε στα όρια του triple double figure) ενώ για την ομάδα του Λεων Καραβίας και Καρέτσος.
Τα δεκάλεπτα: 19-11, 23-14, 11-23, 10-15, 8-13 (παράταση)
Α.Σ. Λέων (Ραυτόπουλος): Μπέλλας, Κουτρούλης 11(2), Καρέτσος 14(2), Ηγούμενος 13(2), Σακκάς 6, Λαμπρόπουλος 7(1), Γκανιάτσος, Διαμαντόπουλος 6(2), Καραβίας 14, Δάλαρης, Πετρόπουλος, Κάμπας.
ΦΙ.ΜΠΑ. Πήγασος (Ρηγογιάννης): Τσιαμάκης 3, Καρράς, Σεϊτανίδης 16, Βατίστας 16, Παπαγεωργίου, Κωστακιώτης 15(4), Παπούτσης 2, Πατούλας, Χαϊδής, Ζαμπάρας 18, Λύγδας 4, Κούσης 2.

Μπορείτε να δείτε πλούσια φωτορεπορταζ και videos εδώ και εδώ







Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *